Церемонията по дарението бе на 21 ноември, като специална конференция бе дадена от директорът на московският зоопарк Светлана Акулова и президента на Hikvision Русия Либо Фенг.


Hikvision дари камери с висока резолюция както и ColorVu камера с работа в цветен нощен режим на зоологическата градина в Москва. Целта на дарението е камерите да бъдат инсталирани в заграждението на пандите.


Видео от камерите ще бъде достъпно за всички по света, имащи желание да наблюдават животните. От друга страна системата ще даде възможност на биолозите да наблюдават поведението на животните и научат повече за навиците им.


Двете панди, чието ежедневие може да бъде проследено от всеки онлайн, са дарени на зоопарка в Москва от Китай преди 6 месеца. Пандите се адаптират бързо към новите условия. Още при пристигането е пуснат видео стрийм онлайн за любителите на животните, който обаче се осигурява от камери с ниска резолюция.


Сега, с новата техника и благодарение на значително по-високата резолюция всеки може да се любува на пандите по всяко време на денонощието с изключително качество на картината.


Дарението е част от политиката на Hikvision за съхранение и опазване на околната среда и редките животински видеове.


По-рано тази година камери Hikvision бяха инсталирани в района на Амур в гнездата на ориенталски щъркели, които са сред най-редките птици в далечният изток на Русия. С тяхна помощ орнитолозите, а и всички любители на птиците станаха свидетели на излюпването и първият полет на 14 малки.