Приложението на новата технология на Hikvision AcuSense най-лесно можем да опишем със ситуация, в която всеки може да попадне.

Представете си, че намирате автомобилът си, който сте паркирали на паркинг за да пазарувате, разбит. Как бихте постъпили? Логично е да потърсите съдействие от охраната на обекта, нали? Прегледа на записите би бил лесен ако инцидентът е станал сравнително скоро, но ако е минало повече време нещата не са толкова прости. Причината е, че охраната трябва да изгледа видео записите от камерите кадър по кадър за да намери точният момент, в който е станал инцидента.

Подобно търсене на правилният момент освен, че отнема много време, но и коства човешки ресурс, защото в същото време охраната не следи останалите си задължения.

С технологията AcuSense на Hikvision рекордерите и камерите позволяват да бъдат разпознати автомобили и хора от останалите обекти, като например котка или куче, които може да са преминали през обсега на камерите. Освен това при рекордерите е налична възможността за бързо търсене на записи, които съдържат хора и автомобили.

Благодарение на AcuSense прегледа и намирането на нужният ни запис, който е запечатал момента на инцидента ще отнеме минути, вместо както до сега часове.